Olen harrastanut piirtämistä ja maalamista yli kymmennen vuotta. Teokseni ovat saaneet myönteistä palautetta (tai sitten kertojat ovat vain olleet kohteliaita). Monet ovat jopa kiinnostuneena kuunnelleet teosteni taustoista ja saaneet sitä kautta uutta ymmärrystä ja kiinnostusta taidetta kohtaan (tai sitten he ovat olleet TODELLA kohteliata). Siksi ajattelin ruveta tarinoimaan enemmänkin teosteni synnystä ja taustoista. Kokemusten jakaminen rikastuttaa; ja jos ei näitä kukaan lue, niin ainakin omat ajatukseni selkiytyvät ja voi syntyä uusia ideoita.

Olen joskus ajetellut laittaa kommentteja teoksistani kotisivuilleni, mutta jotenkin se tuntui huonolta ajatukselta. Taiteen piirissä useimmat eivät halua selittää omia teoksiaan tai eivät pidä että teoksia ylipäänsä selitetään. Toisaalta taiteilija itse, jos kuka, on ainoa ja oikea henkilö selittämään ja tulkitsemaan töitään. Tosin siinä menettää osan tulkinna vapaudesta - katsojat kun yleensä tuppaavat löytämään teoksista asioita, joita sinne ei ollut edes ajateltu. Ja arvoituksellisuushan on usein juuri se juttu, johon koko homma perustuu.

Blogit ovat kuitenkin nykyaikaa ja muodikkaita. Koen tämän luontevaksi foorumiksi lähestyä aihetta. Aion kertoa sekä uusimmista töistäni ja aina välissä historiasta nykyaikaan vanhemmasta tuotannostani. Uusia töitä saattaa päätyä näyttelyynkin, joten koetan pitää kuvat pieninä, ettei yllätys katoa.

Toivon, että näistä teksteistä olisi jollekin iloa tai hyötyä omassa työskentelyssään tai lisäämässä kiinnostusta tai ymmärrystä taidetta tai sen tekemistä kohtaan.